dijous, 2 de juny del 2016

La Musica dels '80

Si una cosa em fa gràcia recordar, és la musica dels que escoltàvem als '80. 

Evidentment i en el meu cas sobretot hi ha hagut un canvi enorme entre el que escoltava abans i el que escolto ara, però voldria centrar-me en la musica que estava de moda en aquella època, que és la que podria escoltar la majoria dels que llegiu aquest blog.

També crec que serà millor reduir una mica el radi d'anys, i centrar-me sobretot en els darrers 3 anys d'EGB, que són els que ens poden haver marcat més al nivell de la musica que escoltem actualment.

Deixaré per més endavant els primers anys on faré un petit recull de musica infantil que s'escoltava abans amb grups com: Parchís, Veo-Veo, Regalíz, Botones, Torrebruno....

Anem per feina doncs,... L'època de finals dels '80 era força psicodèlica, vestits amb hombreres enormes, colors llampants, cabells crespats amb tones de laca,.... 

En aquella època hi destacaven artistes coma ara Europe, Modern Talking, the Police, Roxette, Michael Jackson, U2,....

He trobat una llista dels èxits més escoltats de l'epoca i n'he fet un petit recull. Segur que recordeu més d'un i alguns us portaran bons records.

10.- WHITNEY HOUSTON "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) - 1987



Aquesta noia va sortir del no res i amb un disc de pop comercial, estil que va canviar radicalment en els seus següents treballs per fer musica menys orientada al jovent i més a la gent adulta, amb grans influències del soul, i la musica negra americana. 

09.- MADONNA " Who's That girl" - 1987


La reina del pop poc s'imaginava en aquella època que arribaria a convertir-se en el que ara és.

08.- U2 " With or Without You" - 1987


Els U2 no eren més que un grup d'Irlandesos que feien musica pop-rock i que en un principi ningú no donava un ral per ells fins que van treure aquest disc. Aquest tema en concret els va portar a la fama.

07.- ROXETTE "Liste to your Heart" - 1988



Una mena de Pimpinela però en versió Sueca i amb algo més de ritme. També han aconseguit triomfar.



06.- BANGLES " Walk like an Egyptian" - 1988


Qui no ha cantat algun cop aquest tema o ha fet l'egipci tot recordant aquest tema? 

05.- RICK ASTLEY "Never Gonna Give You Up" - 1987


Bé, a part d'aquest tema que en el seu moment el van repetir fins a la sacietat, algú ha escoltat algun cop un altre tema d'aquest paio?

04.- BON JOVI "Livi'n on a Prayer" - 1986


És innegable que aquest va fer carrera convertint-se un dels primers 'mullacalces' de la nostra època i tot i que va començar fotent-li al glam i al rock dur (no confondre amb heavy), mica a mica ha anat baixant pistonada cap a un pop rock comercial.

03.- A-HA "Take on Me" - 1985


A aquests només els conec aquest tema, versionat infinitament per molts de grups. A mi em molava el vídeo, i reconec que la història que amaga al darrera i la careta de pena dels musics quasi feia plorar.

02.- SABRINA " Boys, Boys, Boys" - 1987



No podia falta la Sabrina!, en Peroliu va estar durant una temporada encès com una teia des que va veure el vídeo per la tele i es que a la noia se li va escapar alguna cosa i no va ser un gall precisament. No parava de cantar el coro en tot el dia. recordeu? Boys, Boys, boys,...

01.- EUROPE " The Final Coundown" - 1986



Per acabar, la sensació del moment. Aquest grup de rossets que gastaven 10 tones de laca abans de cada concert i que tal com va fer en Bon Jovi, portaren a totes les adolescents de cul. Algú recorda quants playbacks de Europe es van fer a la classe de musica de 6è? jo en recordo 2 o 3.


Finalment,...us deixo amb el que JO escoltava en aquella època, que no era res de tot això. Evidentment no té res a veure amb el que puc escoltar ara, ja que el Death Metal, tot i que va néixer en aquella època jo no el vaig descobrir fins entrats els '90, però aquesta és la llavor musical que se'm va sembrar. 

AC/DC " Hells Bells" - 1980


He posat aquesta del 1980, que és la que vàrem fer nosaltres en el playback de 6è.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada